Skip Ribbon Commands
Skip to main content

latest Announcement

Manage PermissionsManage Permissions
Perkhidmatan Peminjaman Buku
26 Mar 2020

pinjamanbuku.jpeg

Dengan penuh hormat dan takzim, sukacita memaklumkan bahawa sebagai salah satu langkah untuk membendung penularan jangkitan COVID-19 semua cawangan Perpustakaan Dewan Bahasa dan Pustaka ditutup kepada orang ramai. Walaubagaimanapun Perpustakaan Dewan Bahasa dan Pustaka Perkhidmatan Peminjaman Buku masih dibukakan pada masa ini untuk memudahkan ahli dan orang ramai meminjam buku.  Berikut adalah tatacara untuk meminjam buku semasa perpustakaan DBP ditutup:

 

1. Cari dan dapatkan tajuk buku dan penulis (jika ada) melalui portal ePerpustakaan https://www.librarybrunei.gov.bn/library/dbp/ 

2. Hubungi hotline Perpustakaan DBP melalui aplikasi Whatsapp untuk proses menempah buku. 

3. Ambil buku-buku yang telah ditempah pada tarikh yang telah dimaklumkan di antara pukul 8:00 pagi hingga 12:00 tengah hari dan 1:30 petang hingga 4:15 petang di cawangan perpustakaan DBP yang telah dipilih.

 

Untuk keterangan lanjut, orang ramai bolehlah menghubungi (673) 8266880.


ebook.jpeg

Perpustakaan Dewan Bahasa dan Pustaka ingin memperkenalkan kepada orang ramai mengenai dengan salah satu perkhidmatan perpustakaan iaitu sistem E-BUKU yang menyediakan bahan-bahan digital termasuk eBuku dalam pelbagai genre, perubatan, eJurnal dan buku audio. Orang ramai bolehlah mengakses E-BUKU tersebut secara percuma dengan melayari portal perpustakaan https://www.librarybrunei.gov.bn/library/dbp/e-buku​.

Attachments